Отець Михайло Жар - переможець конкурсу "Гордість країни"

- 15.04.2010 18:16
Отець Михайло Жар - переможець конкурсу "Гордість країни"

Учора, 14 квітня, Фонд Віктора Пінчука провів сьому щорічну церемонію нагородження лауреатів загальнонаціональної премії Гордість країни 2009 і назвав Україні імена її нових героїв.

Телетрансляція церемонії нагородження відбудеться 24 квітня о 22:10 на Новому каналі.

Протягом року Громадська рада премії відбирав лауреатів серед людей, які в критичних ситуаціях проявили найкращі людські якості і довели своїми вчинками і своїм життям, що ними може пишатися вся країна. Володарями премії Гордість країни 2009 стали герої зі всієї України у таких номінаціях:

* Особисте досягнення - Віталій Свірненко (Кіровоградська обл., Голованівськ);
* Сенсація року - Ілля Ємeць (Київ);
* Сімейна історія - Михайло Жар (Чернівецька обл., Новоселицький район, с. Банчени);
* Дитяча мужність - Настя Полева (Київська обл., Баришівський район, Березань);
* Видатні приклади відваги - Віталій Воробей (Луцьк);
* Почуття обов'язку - Аурел Руснак, (Чернівці), Олександр Дружина (Київ), Антоніна Надич (Луганськ);
* Сила духу - Євген Синиця та Євген Дихтяренко (Дніпропетровська обл., Синельникове);
* Рідкісний талант - Ярослав Бих (Чернігів);
* Сусід року - Ганна Войціховська (Волинська обл., Ковельський район, с. Голоби);
* Лікар року - Іван Коцюба, Іван Нечипоренко, Суми);
* Усім світом (збір коштів українцями для придбання першого в Україні гамма-ножа, який буде встановлено в київському Інституті нейрохірургії).

Крім того, спеціальне нагородження у номінації Особлива подія отримала параолімпійська національна збірна України, яка отримала 19 медалей на зимових Параолімпійських іграх 2010 року в Ванкувері.

Лауреатів премії на сцені театру імені Франка нагороджували прем'єр-міністр Микола Азаров, заступник голови АП Ганна Герман, віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, глава МНС Нестор Шуфрич, міністр культури Михайло Кулиняк, віце-прем'єр- міністр з силовим питань Володимир Сівкович, заступник генпрокурора Тетяна Корнякова, лідер політичної партії Фронт змін Арсеній Яценюк, спортсмен і громадський діяч Віталій Кличко, а також Ада Роговцева, Олена Франчук, Костянтин Меладзе, Василь Вірастюк, Лілія Подкопаєва, Влад Яма, Євгенія Гапчинська та інші. Ведучими церемонії стали Ані Лорак та Остап Ступка.

Нагороджуючи кардіохірурга Іллю Ємця, який вперше у світі використав пуповинну кров для проведення операції на серці новонародженого, Азаров сказав: "Те, що в Україні є такі люди, такі фахівці, такі хірурги, вселяє впевненість у тому, що ті перетворення в нашій країні, які зараз починаються, надійно будуть підкріплені такими людьми. Я впевнений у тому, що у нас будуть свої прекрасні школи і прекрасний рівень медицини ".

Вручаючи нагороду переможцям у номінації Усім світом, Герман зазначила: "Я висловлюю вдячність моєму колезі, Олександру Швецю, за те, що він приєднався до тиражування добра, що він показав, як усім світом, усією громадою можна збиратися для добрих справ, і добра справа може об'єднати Україну, всіх нас так, як об'єднує добро, зроблене заради ближнього свого ".

"Наші герої - люди скромні. Вони менше за все думають про славу і визнання. Але ця слава і це визнання потрібні суспільству і країні, кожному з нас. Цю церемонію щорічно дивляться 4,5 мільйона осіб - кожен десятий житель країни. Для суспільства премія Гордість країни - точка відліку: що можна вважати подвигом, героїзмом, Вчинку з великої літери ", - заявив засновник доброчинного Фонду Віктор Пінчук.

Всі лауреати отримали пам'ятні статуетки, дипломи, грошову премію і спеціальні подарунки. Наприклад, шестирічна Аня Войціховська, яка врятувала життя своєї подружки, витягнувши її з-під льоду, отримала велосипед від актриси Анастасії Заворотнюк. Ще одним сюрпризом для дівчинки став подарунок від Шуфрича, який за сміливий вчинок Ані в надзвичайній ситуації подарував їй комп'ютер.

***

Премія Гордість країни - проект Фонду Віктора Пінчука. Премію щорічно присуджують співвітчизникам, які своїми героїчними вчинками викликають захоплення і подив.

У Громадську раду премії Гордість країни входять: Народна артистка України Ніна Матвієнко, бізнесмен, громадський діяч, засновник доброчинного фонду Віктор Пінчук, головний редактор газети Факты Олександр Швець, відомий режисер, народний артист України Роман Балаян, Народний артист СРСР і України Богдан Ступка, музикант , громадський діяч, засновник Фонду Люди майбутнього Святослав Вакарчук, відомий український психіатр і правозахисник Семен Глузман, Олімпійський чемпіон, президент НОК Сергій Бубка, популярний український белетрист Андрій Курков, відомий український філософ та історик Мирослав Попович.

Джерело: for-ua.com, фото gazeta.ua


Ключові слова: Банчень Жар фото гордость страны

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини